Zomeravondcompetitie 2014

Een uitermate spannende slotavond met aan de eindstreep een glorieuze winnaar. Zo werd donderdag de zomeravondcompetitie 2014 afgesloten.

Het duo Dick Blick/Cor Bruininx haalde op indrukwekkende wijze de hoofdprijs binnen, al moesten de gedoodverfde winnaars in de laatste wedstrijden nog wel even peentjes zweten, getuige onder meer een nipte 13-12 zege op het veel lager geklasseerde duo André Kaloz/Jan Hendriks. Het kon de pret niet drukken voor het kampioenskoppel, dat zijn ongeslagen status handhaafde: 12 overwinningen in evenzoveel partijen.

Zomeravondcompetitie de winnaars2

Dick Blick en Cor Bruininx, de glorieuze winnaars van de zomeravondcompetitie 2014

Achter het winnende koppel bleef de strijd ongemeen spannend, maar daar vielen wel rake klappen. Zowel de nummer twee van de ranglijst, Geert van Els/Jan Lamers, als de nummer drie, Annie van Zwam/Carel Thijssen, moesten twee nederlagen incasseren. Daarmee zagen beide koppels de lijstaanvoerder uit het zicht verdwijnen, maar toch hielden ze allebei hun plaats op de ranglijst vast.

Zomeravondcompetitie de winnaars3   Zomeravondcompetitie de winnaars4       Geert van Els en JanLamers,                           Annie van Zwam en Carel Thijssen

Na  de nummers 1, 2 en 3 werden nog hele veldslagen geleverd en veranderde er wel het een en ander op de ranglijst. De meest in het oog springende prestaties leverden de duo’s Jacques Groenewegen/Gerard Krämer en Mia Kuijper/Wim van Kempen. Eerstgenoemden tekenden voor drie winstpartijen en schoten daarmee van de zesde positie naar plaats vier in de eindstand. Het koppel Mia Kuijper/Wim van Kempen, dat tot vóór de laatste speelavond met slechts twee overwinningen op zak nauwelijks potten had kunnen breken, beleefde een grandioze slotronde. Ook zij scoorden drie uit drie en klommen met die fraaie prestatie drie plaatsen op de ranglijst. Ook het tweetal Wil Dekkers/Wim Ebben haalde drie zeges binnen, al leverde dat slechts één plaatsje winst op in de uiteindelijke  eindstand van de zomeravondcompetitie 2014 

De poedelprijs was dit jaar voor de nieuwkomers Mieke en Ger Stappers. Met slechts één winstpartij en 75 minpunten eindigde het duo – vrolijk lachend – op de laatste plaats.

Zomeravondcompetitie de winnaars1