Oranje boven bij de Bokkeschieters

Een grote oranje vlag aan de muur van het clubhuis, binnenin een oranje wimpel, de vaderlandse driekleur strak gespannen in het groen, oranje ballonnen aan de lichtmast en overal oranje vlaggetjes. Rondom de jeu de boulesbanen van De Bokkeschieters was het zaterdag Oranje boven. De mêlee-middag stond duidelijk in het teken van Koningsdag.

Zelfs de prijzen waren er naar: koninklijke pepermunt, natuurlijk (sinaas)appeltjes van oranje, oranje drop, wijn met het etiket ‘Kroon van Oranje en – met een knipoog naar de enige echte Boxmeerse koning – ……  één meter metworst.

De wedstrijdleider, gehuld in een feloranje veiligheidshesje, was duidelijk in z’n nopjes met de grote opkomst. De opmerking links en rechts, dat-ie toch een beetje leek op een wegwerker of iemand van de plantsoenendienst, nam hij met een glimlach in ontvangst.

Intussen werd er door de 34 (!) deelnemers, sommigen net zo feestelijk uitgedost als de oranje omgeving, vrolijk en tegelijk bloedserieus op los gespeeld. Onder een uitbundig oranjezonnetje waren op de drukbevolkte banen soms de vreugdekreten, dan weer het gejammer na een mislukte worp, regelmatig hoorbaar.

Dat het er spannend aan toe ging, bleek wel uit het eindresultaat. Maar liefst acht spelers wonnen ieder hun drie partijen. Winnaar werd, zij het nipt, George Diets (+22), gevolgd door Wim van Kempen en Wil Dekkers (beiden +21), Sjeraar Langen (+20), Jan Lamers (+16), Martien Fransen en Chris Nielen (beiden +14) en Mieke Stappers (+8). Zij mochten de prijsjes mee naar huis nemen. Alleen de metworst, gewonnen door Sjeraar, haalde de thuishaven niet. Daar ging direct met mes in. En zo hoort het ook: samen delen, bouleplezier en metworst.

koningsmelee 2

koningsmelee 1