Ladies Day bij Zaterdag-mêlee

Voor de derde keer op rij meer dan dertig deelnemers. Het begint er serieus op te lijken dat de zaterdagmiddag-mêlee voor steeds meer Bokkeschieters een vast punt op de agenda is geworden.

Met dank aan het fraaie lenteweer natuurlijk, al was het afgelopen zaterdag – vergeleken met de voorgaande edities – soms wat meer bewolkt en stond er een fris voorjaarswindje. Het kon de deelnemers niet deren. Er werd hartverwarmend gestreden om de hoogste eer en de prijsjes. En die lagen bepaald niet voor het oprapen. Slechts vier spelers bleven ongeslagen en gezien het puntenaantal was er duidelijk sprake van een ‘close finish’.

In tegenstelling tot een week eerder, toen de heren voor een belangrijk deel de dienst uitmaakten, was het deze keer ‘ladies day’. Winnares werd Regina Mensinga met 3 winstpartijen en 17 pluspunten, mede dankzij een bloedstollende partij, samen met Toon Stevens, tegen het duo Wim van Kempen en Theo van Haren. Het duel eindigde in 13-12.

De tweede prijs ging deze keer naar Sjeraar Langen (3 winstpartijen en 15 pluspunten) en derde werd Jacques Groenewegen (3 winstpartijen en 11 pluspunten).

Ans van Bakel maakte de ‘ladies day’ compleet. Zij eindigde als vierde met 2,5 winstpartijen en 17 pluspunten). Haar laatste partij, samen met Chris Nielen, was er een van hoog niveau met een superspannend slot. Na precies één uur werd het duel tegen het koppel Marion Groenewegen/Dick Blick afgefloten bij een 12-12 eindstand. Het leverde een stralende Ans een half wedstrijdpuntje op en twee potten asperges.

 

zaterdagmelee 3 mei  3)

Regina Mensinga als eerste geëindigd

De nummers 2, 3 en 4 :  Sjeraar Langen, Jacques Groenewegen en Ans van Bakel

  zaterdagmelee 3 mei  2)  zaterdagmelee 3 mei  4)

zaterdagmelee 3 mei  5)