De Bokkeschieters – Maasduinen

Een zonovergoten ontmoeting

‘Die van gunne kaant de Maas’. Of kortweg ‘Overmôsse’. Zo noemen we hier vaak de Noord-Limbo’s aan gene zijde van de grote sloot.

Op woensdagmiddag 16 april hadden we een stelletje van die ‘Overmôsse’ op visite op de boulesbanen in het Weijerpark. Voor de jaarlijkse ontmoeting van De Bokkeschieters met de vrienden van Maasduinen uit Nieuw-Bergen.

Heus, het is goei volk, die Limbo’s. Met z’n veertienen waren ze. En behalve de boules hadden ze ook een heleboel gezelligheid en vrolijke gezichten meegebracht.

Natuurlijk lieten wij ons ook van onze beste kant zien. Wij zorgden voor een uitbundig lentezonnetje en voor een hartig hapje tussen de wedstrijden door.

Dus werd het een prima middagje met alleen maar winnaars en uitstekende reclame door onze sport. Al zijn er – hoe kan het ook anders – altijd winnaars die meer winnaar zijn dan die andere winnaars. Er waren namelijk twee spelers, die alle drie hun wedstrijden wisten te winnen. Keurig verdeeld, dat dan weer wel. Voor Maasduinen haalde Jacques van de Wollenberg de volle buit binnen met liefst 33 pluspunten. Ook drie winstpartij, zij het met slechts zes pluspunten, liet Carel Thijssen namens De Bokkeschieters noteren.

Beiden mochten een flesje wijn mee naar huis nemen. Wat iedereen mee naar huis nam?

Het tevreden gevoel van een heleboel boule-plezier.

Uitwisseling bergen

 

De foto’ van de uitwisseling De Bokkeschieters – Maasduinen vindt u in het Fotoboek.