Dans om de eieren

Boulen op paaszaterdag: dans om de eieren

Menige middenstander zal stinkend jaloers geweest zijn op de wedstrijdleider van de mêlee. Want zeg nou zelf: wie krijgt op paaszaterdag de hele middag 32 klanten in zijn winkel?

Want zoveel waren het er in de zonovergoten toko van De Bokkeschieters. Het was een sportieve drukte van jewelste op de banen in het Weijerpark, waar zich de dans om de eieren afspeelde. Natuurlijk had het fantastische lenteweer de boulers gelokt, maar er viel ook wat te verdienen. Alles in paasfeer vanzelfsprekend. Wat te denken van kakelverse, gekleurde eieren, een goed gevuld knotsgroot paasei, een feestelijke paasstol, de paashaas niet te vergeten en zelfs een fles eierlikeur.

De handen moesten er flink voor wapperen om een prijsje in de wacht te slepen, maar het getik en geknal van de boules werd de hele middag overvleugeld door gelach en vrolijkheid. En dus kon eigenlijk iedereen zich een winnaar voelen. Behalve waarschijnlijk die middenstanders in het centrum van Boxmeer.

Van de 32 deelnemers aan de mêlee op paaszaterdag slaagden er vijf in alle drie hun partijen te winnen. Dat waren Martien Fransen (+28), Jan Lamers (+26), Wim Ebben (+22), Mimie Lamers (+20) en Wim van Kempen (+17).

Paasmelee (1)                                        Paasmelee (4)

Misschien was Wim Ebben wel de slimste van die vijf. Hij koos letterlijk eieren voor zijn geld en ging met de kakelverse, gekleurde eieren naar huis. In de wetenschap: dat bespaart me een hoop geklieder in de keuken.