Bokkeschieters met boodschappenkarretjes

Als je een dezer dagen iemand met een boodschappenkarretje door het winkelcentrum van Boxmeer ziet lopen, let dan even op de kleur van het karretje. Is het zwart met blauw of blauw met zwart, dan kun je er bijna gif op innemen: da’s ’n Bokkeschieter.             Eentje die heel aardig kan jeu-de-boulen. Want die is, twee dagen vóór Daags na de Tour, in de prijzen gevallen tijdens de zaterdag-mêlee.
foto1Een toch wel aparte zaterdag-mêlee werd het. Niet alleen zag het met 37 (!) deelnemers zwart van het Bokkeschietersgroen, op en rondom de banen heerste deze keer een Frans sfeertje. In verband met het aanstaande wielerspektakel hingen er Franse vlaggetjes, voor de jeugdige bezoekers stonden even verderop oud-Hollandse spellen opgesteld en er was zelfs een groot springkussen. Voor de kinderen natuurlijk, al kon een enkele Bokkeschieter tussen de wedstrijden door de verleiding niet weerstaan ook even een paar bokkesprongen te maken. En als krent op de taart liepen er een paar “echte” Fransozen rond tussen al dat groen. De een met een rode alpino plus halsdoekje, een ander met een zwarte alpino en een derde met een valse alpino: een cap met de Franse tricolore en “France”. Voor de duidelijkheid, zeg maar.
foto2  foto3  foto4
Voor de broodnodige variatie had de wedstrijdleiding bij de prijsuitreiking maar eens iets anders bedacht: voor tien winnaars stond er deze keer een prijsje klaar. Niet zomaar uitgestald op een tafel of op de tap, maar geheimzinnig verpakt in….splinternieuwe boodschappenkarretjes

foto5

De winnaars mochten een karretje aanwijzen, maar vooraf niet zien wat de inhoud was. En dat leverde de nodige pret op, alsof het een pakjesavond was. Want iedereen was uiteraard wel benieuwd wat er uit de verpakking tevoorschijn zou komen. Behalve de prijsjes, variërend van een kartonnetje bier en een fles likeur tot pakken koekjes en zakken chips, mochten de winnaars ook het karretje mee naar huis nemen.

Eén winnaar dacht zelfs even dat er een cheque van een ton in het karretje lag. Het bleek het labeltje van het ding te zijn. De hele middag schik en ook nog de honderdduizend winnen? Een mens kan niet alles hebben. C’est la vie.
Voor een foto-impressie van de zaterdag-mêlee van 26 juli: zie het fotoalbum.