Wimmen blijven winnen

Nog drie duo’s ongeslagen in Zomeravondcompetitie

Na vier van de twaalf speelronden in de Zomeravondcompetitie 2015 hebben drie duo’s zich ongeslagen aan de kop van de ranglijst genesteld.

??????????????????????????????? Wim van Kempen (links) en Wim Ebben: fier aan kop

Fiere koploper is het koppel Wim Ebben/Wim van Kempen. De beide Wimmen bleven ook in de derde en vierde speelronde winnen. Allereerst haalden ze het duo Jan Clevers/Theo van Haren met 13-5 hardhandig onderuit en vervolgens werd het koppel Dries de Wildt/Toon Arts met nog grotere cijfers (13-3) aan de kant gezet. Het resultaat is dat de Wimmen de leiding in het klassement nemen met 4 uit 4 en 35 pluspunten. Dat zijn 3 pluspunten meer dan het duo Noor Eykens/Jan Lamers, dat geen genade kende met Diet Palmers/Peter Hutten (13-2) en nog meer indruk maakte met een ruime 13-4 zege op het koppel Jacques Groenewegen/Gerard Kramer.

???????????????????????????????
Mia Kuijper (rechts) en Martien Fransen: verrassend sterk

Verrassend sterk blijft het optreden van het duo Mia Kuijper/Martien Fransen. Ook zij haalden weer twee knappe overwinningen binnen tegen respectievelijk Marian en Gert-Jan Grummels (13-6) en tegen Jan Clevers/Theo van Haren, die – getuige de cijfers 13-7 – weinig in de melk te brokkelen hadden.

Voor Clevers/Van Haren was het met twee nederlagen een troosteloze avond. Zij duikelden van de eerste plaats op de rangllijst naar de voorlopig achtste stek. Ook slecht verging het het koppel Riet Sauer/Leo Gramser. Na twee winstpartijen op de eerste competitieavond verloren zij nu nipt met 13-12 van het koppel Annie Poelen/Leo Hutten en werd hen ook nog eens de voet dwars gezet door het span Regina Mensinga/Frans Fleuren, dat met 13-10 de punten pakte.

De titelverdedigers van vorig jaar Cor Bruininx/Dick Blick beleefden opnieuw een moeilijke avond. Het nog puntloze koppel verloor ook zijn derde partij ((7-13 tegen Wil Dekkers/Geert van Els), maar herstelde zich daarna toch knap met een 13-9 zege op  Annie Poelen en Leo Hutten, voor wie dat de eerste nederlaag van de Zomeravondcompetitie betekende.

Na de eerder genoemde nederlaag tegen het duo Kuijper/Fransen trakteerde de jarige Marian Grummels zichzelf later op de avond op een mooi cadeautje: het duo Grummels won afgetekend (13-5) van het koppel Jacques Botden/Johan Sauer.

Uitslagen speelronde 3 en 4