Uitbundig slot zaterdag-mêlee 2014

De slotdag van de zaterdag-mêlee 2014 kan de geschiedenisboeken in onder het hoofdstuk ‘uitbundig’.

Een uitbundig schijnend zonnetje, nota bene op 4 oktober, uitbundige strijd om de punten en dito gezelligheid en een uitbundige prijzentafel. Vooral dat laatste zorgde voor grote ogen bij de deelnemers, die al rond één uur voor een volle kantine en een bijna even vol terras zorgden. Van worst tot wodka, van bokbier tot bonbons en van kaas tot koffie: er was voor elk wat wils en voor iedereen een prijsje. Plus een rondje koffie of thee met een stukje vla op kosten van de zaak. Verwennerij in optima forma. Genoeg redenen dus voor lachende gezichten en een vrolijke stemming.

???????????????????????????????De uitbundige prijzentafel

Na drie spannende speelronden kon de balans van een prachtig seizoen zaterdag-mêlee opgemaakt worden. Allereerst was er een run op de prijzentafel, waarbij Noor Eykens als winnares van de dag als eerste van de 44 deelnemers een keuze mocht maken. Nadat iedereen zijn of haar surprise had buitgemaakt, zorgde de echte prijsuitreiking voor het hoogtepunt van de dag. Een voltreffer was de speciale medaille voor trouwe deelnemer Willy Gerrits: 14 van de 15 keer was hij van de partij. Behalve de medaille leverde hem dat een daverend applaus op, dat Willy beantwoordde met een lach van oor tot oor.

willy
                 Willy Gerrits

De grote winnaar – beduusd en wel – werd Jacques Groenewegen. Hij mag zich de meest constante speler van het mêlee-seizoen noemen, een prestatie die beloond werd met de wisselbeker, een mini-uitvoering als blijvende herinnering, een heerlijk wijntje en natuurlijk een boeket bloemen.

Wijn en bloemen waren er ook voor de nummers twee en drie van het seizoen: Wim van Kempen won het zilver en brons ging naar Annie van Zwam.

————————————————————-

Eindstand zaterdag-mêlee 2014

Bij de samenstelling van de ranglijst is als volgt te werk gegaan:
In totaal zijn er 15 mêlee-middagen geweest. De vrolijke middag op camping Heumens Bos, de ene zaterdag dat de wedstrijdleider verstek moest laten gaan en de slot-middag tellen niet meer mee voor de eindstand. De helft + ½ , dus 8 middagen tellen mee voor de eindstand.

Van iedereen die meer dan 8 middagen heeft meegespeeld, tellen de beste 8 resultaten. Van iedereen die 8 of minder middagen heeft meegespeeld, tellen alle resultaten mee.
In kolom A staat hoe vaak iemand heeft meegespeeld, in kolom B het aantal middagen dat meetelt, in kolom C het aantal winstpartijen, in kolom D het aantal verliespartijen en in kolom E de totale puntenscore.  UItslag melêe-trofee

jacques  wim  annieJacques Groenewegen: goud    Wim van Kempen: zilver         Annie van Zwam: brons


De zaterdag-mêlee 2014 in cijfers

 In het (zomer)seizoen 2014 is er op de zaterdagmiddag uitbundig mêlee gespeeld op de jeu de boules-banen in het Weijerpark. Drie speeldagen tellen niet mee voor de eindstand: de zaterdag op camping Heumens Bos, de ene zaterdag dat de wedstrijdleider zelf afwezig was en de slot-middag. Dan blijven er 15 zaterdagen over. Liefst 59 clubleden hebben tenminste één keer meegespeeld; 17 Bokkeschieters waren 10 keer of vaker van de partij. Eén persoon was liefst 14 van de 15 zaterdagmiddagen te vinden op de jeu de boules-banen.

Waterballet

De gemiddelde opkomst bij de zaterdag-mêlee 2014 was 26,5 personen. De drukst bezochte zaterdag was die van 26 juli, toen 37 personen meespeelden. Dat was ook de middag dat er een groepsfoto gemaakt werd. De laagste opkomst was op 10 mei:

Bikkels op de baan  eendjes op de baan      10 mei: bikkels op de baan                                    10 mei: eendjes op bezoek

12 bikkels speelden toen mêlee tussen de plensbuien door, terwijl de strenge wedstrijdleider, verscholen onder de bomen, lange tijd weigerde het waterballet af te fluiten en de eendjes zelfs een bezoek kwamen brengen aan de plassen op de banen. Eén zaterdagmiddag werd de mêlee wel afgelast. Met temperaturen ruim boven de 30 graden was het niet verantwoord te spelen.

Pluspunten

Bij elkaar opgeteld speelden 398 mensen mee. Dat betekent samen 1194 partijen. Van de 59 deelnemers haalden er 34 een plus-score en 25 een min-score. In totaal werden er 1613 pluspunten gescoord en 864 minpunten. Dat het er regelmatig spannend aan toe ging, blijkt wel uit het feit dat over het hele seizoen 23 partijen eindigden in een 13-12 score, tegenover 11 partijen met een 13-0 score.

Drop

Bij alleen maar punten halen bleef het natuurlijk niet. Ook op een ander gebied scoorden de Bokkeschieters er flink op los. Liefst 13 kilo (!) drop, vooral Engelse drop, werd er dit mêlee-seizoen opgepeuzeld.

de vlag uit  oranjespelen          26 april: de vlag uit                                             26 april: oranje prijzen

Plus, op paaszaterdag 19 april, 1 kilo paaseitjes en een week later, op 26 april, 60 mandarijntjes. Toen was oranje de hoofdkleur ter gelegenheid van Koningsdag. Andere versnaperingen, zoals knabbeltjes en borrelhapjes – met grote dank aan de harde werkers achter de bar – zijn gemakshalve maar niet meegerekend.

Bezemgeld

Daarbij bleef het niet: de wedstrijdleiding kocht 168 prijsjes of combinaties van prijsjes, dankzij het inleggeld van 1,50 euro per deelnemer. Het totaalbedrag aan inleggeld was 597 euro. Bovendien kwam er 4,50 euro aan fooien binnen en werd de kas ook nog eens gespekt met 1 euro bezemgeld. Met het saldo van het vorige seizoen (32,85 euro) erbij opgeteld was er 635,35 euro beschikbaar voor prijzen en versnaperingen. In werkelijkheid werd er voor 384,90 euro aan prijzen gekocht. Dat betekende dat er voor het prijzenbombardement op de laatste zaterdag-mêlee van het seizoen nog 250,45 euro in kas was. Een mooi bedrag om te zorgen voor een rijk gedekte prijzentafel tijdens de slot-mêlee.

De wedstrijdleiding dankt alle Bokkeschieters, die met hun grote opkomst en enthousiasme gezorgd hebben voor een fantastisch seizoen zaterdag-mêlee, dat in 2015 zeker voor herhaling vatbaar is.

Was getekend,

Tini en Carel Thijssen