Koud en tegelijk hartverwarmend

14 maart Uitwisseling met bergen  006

Bokkeschieters zijn winterhard en dus wordt er het hele jaar door gejeu-de-bould op de buitenbanen in het Weijerpark. En toch wordt elk jaar weer ‘het seizoen geopend’. Het startsein werd zaterdag 14 maart gegeven met een uitwisseling met de collega-boulers van De Maasduinen uit Nieuw-Bergen. Van de overkant van de Maas dus. Nou doen ze hier, aan de goeie kant van de Maas, soms wat laatdunkend over die ‘Ôvvermôsse’, om het maar in de landstaal te zeggen. ‘D’r kumt niks goeds van gunne kaant van de Maas. Zelfs de wiend die d’r vandân  kumt, deugt nie’, is een gezegde van Brabantse bodem.

Wie het verzonnen heeft, Joost mag het weten, maar dat fabeltje kan de prullenbak in. Zeker als je het over de boulers van De Maasduinen hebt. Kort en krachtig: goei volk. Ze geven je een warm gevoel. En dat kan iedereen goed gebruiken. Want het was koud bij de start van het seizoen. Geen straaltje zon en een temperatuur van amper vijf of zes graden. Winterjassen- en dikkevesten-weer dus. Plus een sjaal, das en hier en daar handschoenen. Kortom: buiten boulen en blauwbekken en tijdens de pauzes binnen bijkomen met koffie, thee of een bruine borrel uit een vierkante, groene fles. En de nodige borrelhapjes.

14 maart Uitwisseling met bergen  02414 maart Uitwisseling met bergen  048

En intussen hartverwarmend en sportief bezig zijn Drie speelronden lang. Met een man/vrouw  of twintig uit Nieuw-Bergen en een even groot aantal Boxmeerse boulers. Fanatiek en tegelijk knotsgezellig. Zo hoort het. Met dank aan die van gunne kaant van de Maas, die er samen met de Bokkeschieters ijskoud een heerlijk warme middag van maakten.

Allemaal winnaars dus, al waren er toch die nog iets meer winnaar waren. Zo gingen de 1e, 2e en 3e prijs voor De Maasduinen naar respectievelijk Martien van Elsbergen, Marcel van der Zanden en Ria Frenken. Bij De Bokkeschieters eindigde Jan Clevers op de eerste plaats, werd Dries de Wildt tweede en mocht Johan Sauer (ok unnen Ôvvermôsse!!) de derde prijs in ontvangst nemen. De poedelprijzen gingen naar Gert Visch van De Maasduinen en naar Gerard Krämer van De Bokkeschieters.

En na de prijsuitreiking bleef het nog een hele poos vrolijk napraten en naborrelen. Om warm van te worden. O nee, dat waren ze al. Nogmaals: met dank aan die van gunne kaant van de

Meer beelden van de uitwisseling zijn te vinden in het fotoalbum elders op de website.
Reageren?  Ga dan naar het gastenboek!