Knokken voor elk puntje

Tijdens de derde dag van de zomeravondcompetitie 2015 lagen de cadeautjes bepaald niet voor het oprapen. Knokken voor elk puntje, luidde het motto bij de vijfde en zesde speelronde. Dat de krachtsverschillen uiterst klein waren, bewezen de uitslagen vooral bij de vijfde ronde. Zo sleepte het duo Jan Hendriks/Ger Stappers een zwaarbevochten 13-12 overwinning uit het vuur tegen het koppel Ans van Bakel/Toon Fransen. Voor Hendriks/Stappers zou de avond nog mooier worden. Ook hun tweede partij wisten ze in winst (13-6) om te zetten, waarmee het tweetal een knappe sprong voorwaarts maakte op de ranglijst: van een gedeelde veertiende plaats naar plek tien.

???????????????????????????????                  Dries de Wildt (links) en Toon Arts:  eerste winstpartij

Minstens even knap en in ieder geval even krap was de 13-12 zege van Dries de Wildt en Toon Arts op het duo Regina Mensinga/Frans Fleuren. Het duel duurde bijna vijf kwartier en betekende voor het koppel De Wildt/Arts de eerste overwinning in de zomeravondcompetitie.

???????????????????????????????          Noor Eykens (rechts) en Jan Lamers: aan de leiding

De krachtmeting tussen het duo Annie Poelen/Leo Hutten en het nog ongeslagen span Noor Eykens/Jan Lamers leverde niet de spannende tweestrijd op die vooraf verwacht werd. Verrassend eenvoudig ging de winst met 13-7 naar Eykens/Lamers, die later op de avond ook het koppel Mensinga/Fleuren met 13-6 aan de zegekar bonden en zo de eerste plaats op de ranglijst (6 zeges en 45 pluspunten) overnamen van Wim Ebben en Wim van Kempen.

Ebben/Van Kempen wisten in de vijfde speelronde nog wel hun ongeslagen status te handhaven, maar hadden in de zesde ronde geen schijn van kans tegen het eveneens nog ongeslagen duo Mia Kuijper/Martien Fransen, dat na een vliegende start van de partij al snel een 11-1 voorsprong nam, daarna even haperde maar tenslotte een 13-4 overwinning liet noteren. Kuijper en Fransen mogen zich na de helft van het aantal speelronden al de verrassing van de zomeravondcompetitie noemen. Met 6 winstpartijen en 36 pluspunten bezetten zij ongeslagen de tweede plaats op de ranglijst.