Groene invasie op Heumens Bos

Op uitnodiging van Ans en Cor van Bakel sloegen De Bokkeschieters op 16 augustus hun tenten op bij camping Heumens Bos in Heumen. Voor een middagje jeu de boulen met aansluitend een uitgebreide barbecue. Ondertussen lagen de banen in het Weijerpark er die zaterdag opmerkelijk stil bij.

Gewapend met paraplu en boules arriveerde een uitgelaten gezelschap van welgeteld veertig Bokkeschieters bij de slagbomen van camping Heumens Bos. Ze hadden er duidelijk zin in, een keertje boulen buitenshuis. Het Boxmeerse ‘Hallo-sjaaltje’ op de stoep voor het restaurant zorgde al direct voor een thuisgevoel. Alleen de regen dreigde even roet in het eten te gooien. Amper binnen zorgde een stevige plensbui voor een kwartiertje vertraging, maar daarmee was de nattigheid ook voor de rest van de middag helemaal uit de lucht.

Heumens Bos 1

Overal waar je keek: groen, groen en nog eens groen

Het gras van de grote weide had de bui prima doorstaan. Kaarsrechte kalklijnen markeerden het speelveld, de scorebordjes waren vast in de bodem geprikt en kartonnen platen dienden als werpcirkel. Zelfs bij de grote partytent met tafels en banken lachten de ‘Hallo-sjaaltjes’ de vrolijke Bokkeschieters vriendelijk toe. Aan alles is gedacht, zo klonken al de eerste complimentjes aan het adres van de organisatoren.

Dus kon er volop gebouled worden. Allereerst een rondje tête à tête, daarna een ronde doubletten en tot slot een ronde tripletten. Het werd een sportieve middag, met al dat Bokkeschietersgroen op de grote, groene weide. De boules vlogen vrolijk door de lucht, de butjes vormden af en toe een zoekplaatje tussen de grassprieten en de juichkreetjes gaven aan dat er weer een puntje gescoord was.

Heumens Bos 2

Dàààr ligt ‘t butje

Eén ding hadden al die boulende Bokkeschieters al snel in de smiezen: boulen op gras is een heel ander verhaal dan boulen op de zanderige thuisbanen. Hoog gooien, luidde het advies van de beterweters. Rollen lukt niet, hadden anderen al geconstateerd. Ja ja, alleen jammer dat de boules toch net even doorrolden, in het gras bleven plakken, een onverwachte zijsprong maakten of wat voor vreemde capriolen dan ook. Het kon de feestvreugde niet bederven, integendeel. Het was en bleef een leerzaam middagje met allemaal winnaars. Want iedereen ging met een prijsje naar huis. Of het nu een kappersbon was, een boodschappentas van een bekende bakker, een paraplu of een waardebon voor een flinke portie friet, niemand stond met lege handen.

Heumens Bos 3

Winnaar Tini van Lier, geflankeerd door Ans en Cor van Bakel

En toch was er één winnaar van de hoofdprijs. Uitgerekend voorzitter Tini van Lier ging daarmee aan de haal. Hij mag een dagje logeren op camping Heumens Bos. Bovendien mocht de winnaar een fraaie trofee, geschonken door Jan en Mimie Lamers, in ontvangst nemen. Daar kunnen we best een wisselbeker van maken, zo nam de voorzitter alvast een voorschot op een herhaling volgend jaar van de knotsgezellige middag. Met de welverdiende complimenten aan Ans en Cor.

Heumens Bos 4   Heumens Bos 5                En daarna werd er nog uitbundig genoten van een smakelijke barbecue.