Bokkeschieter Gerard Krämer wint Elfdorpentoernooi

Een evenement dat de dorpen van de gemeente Boxmeer bindt. Dit voorbeeld verdient navolging. Zo omschreef de wethouder van Sportzaken, Willy Hendriks-van Haren, het Elfdorpentoernooi dat afgelopen zaterdag voor de vijfde keer op rij gehouden werd op de jeu de boules-banen in het Weijerpark in Boxmeer.

???????????????????????????????

De wethouder prees tijdens haar openingswoord de organiserende vereniging De Bokkeschieters, die ook dit jaar gastheer was voor de jeu de boulers uit vrijwel alle kerkdorpen van de gemeente. Door diverse omstandigheden moest het team van Oeffelt deze keer verstek laten gaan, maar dankzij de wethouder was Oeffelt toch even vertegenwoordigd.

Welgeteld 76 deelnemers zetten vanaf half elf hun beste beentje voor, de boules ronden tot vlakbij het butje (of ver daarvandaan), de pauzes tussen de wedstrijden werden benut om gezellig bij te praten en de kroketten, hamburgers en tomatensoep vonden gretig aftrek, net als de koffie, de drankjes en de borrelhapjes.

elfdorpen 2   ???????????????????????????????

Uiteindelijk, rond de klok van drie uur, kon onder een stralend zonnetje een begin gemaakt worden met de kwartfinales, waarvoor zich Ger Alards, Bert Diks, Martien Fransen, Theo Crey, Gerard Krämer, Mien van Os, Riny van Veghel en Carel Thijssen hadden weten te kwalificeren.

Na spannende partijen bleven uiteindelijk twee Bokkeschieters over voor de grote finale: Bert Diks en Gerard Krämer. Het duo maakte er, gadegeslagen door de verslagenen, een zenuwslopende tête à tête van, waarbij Gerard Krämer met het kleinst mogelijke verschil (13-12) uiteindelijk aan het langste eind trok. Hij mocht voor een jaartje de wisselbeker mee naar huis nemen.
elfdorpen 1    ???????????????????????????????