Amicale Cuijk wint Vervolg-toernooi

Vanaf de eerste speelronde, op 12 april in Venray, namen de jeu de boulers van Amicale uit Cuijk de leiding in het Vervolg-toernooi 2014 resoluut in handen. Ook op de laatste speeldag was het team op de eigen natte banen heer en meester. De Cuijkenaren scoorden na vier wedstrijddagen een gemiddelde van ruim 63 procent, ruim voldoende om zich als winnaar van het toernooi te kunnen laten huldigen. De Bokkeschieters eindigden als tweede, vóór Grave Superieur en hekkesluiter JBC Venray.

 ‘Volgens de buienradar’. Het waren zaterdagmorgen op de jeu de boules-banen in Cuijk misschien wel de drie meest gehoorde woordjes kort voor aanvang van de laatste speelronde van het jaarlijkse Vervolg-toernooi. Grijze wolken vol nattigheid trokken onstuitbaar richting de arena.

vervolg Cuijk 1

Toch voor de zekerheid zelf ook maar even checken, denkt Gerard

Dat had ook Ben Broekmeijer, spreekstalmeester namens de Cuijkse gastheren en –vrouwen, goed in de smiezen. Hij voorspelde, net als de buienradar, dat het rond elf uur zou gaan regenen en beloofde er maar voor alle zekerheid bij, dat het wel een paar uurtjes nat kon blijven.

Nadat links en rechts op een mobieltje toch nog even de buienradar was geraadpleegd en de laatste stukjes appeltaart, traktatie van de thuisclub, waren verorberd,  stroopten de boulers uit Cuijk, Grave, Boxmeer en Venray de mouwen op en kon het feest beginnen. En jawel hoor: de eerste butjes waren nauwelijks uitgegooid of de eerste druppels vielen. En daar bleef het niet bij. Paraplu’s en regenjacks kwamen tevoorschijn, de druppels werden buitjes en de boules en de boulers werden nat.

vervolg Cuijk 2

Sjeraar laat zich door wat regen niet uit/van het veld slaan

Het kon de pret niet echt drukken, al werd er hier en daar nog wel eens gevloekt. Op het weer? Zou kunnen. Misschien ook wel op een onwillige boule die precies de verkeerde kant op sprong of halverwege het natte grind bleef steken. Tja, het leven van jeu de boulers gaat niet over rozen. Zeker niet als je – hoe kletsnat ook – met klinkende cijfers (13-0 of 13-1) afgedroogd wordt. Moed houden voor de volgende ronde dan maar. Opgeven is geen optie. Zo dachten ze boven ook. Met andere woorden: het bleef met korte en soms wat langere tussenpozen een natte bedoening, daar in Cuijk. Gelukkig bleef de stemming bij de meeste spelers dik in orde. En nadat tijdens de laatste speelronde de paraplu’s en regenkleding eindelijk even opgeborgen konden worden, kon de veelgeprezen wedstrijdleider Frans van Erp, met assistentie van gastheer Ben Broekmeijer de balans opmaken.

vervolg Cuijk 3 vervolg Cuijk 4

Natuurlijk waren er eerst bloemen en een stevig applaus voor Frans van Erp voor de vlekkeloze organisatie van het Vervolg-toernooi. Het complete team van Amicale – de meeste spelers in voetbal-oranje shirts in plaats van het gebruikelijke donkerblauw – mocht op de foto. Mét de beker als beloning voor de eindzege. Ook de hoofdprijs voor het beste koppel ging naar Amicale. Daarvoor zorgden Maik Broekmeijer en Mitch Schampers, die over de vier speelronden liefst dertien van de zestien partij in winst wisten om te zetten. Met een indrukwekkend puntentotaal van 127. Ook voor de best scorende koppels van de drie andere vereniging waren er prijsjes, al was het toch jammer dat bij de prijsuitreiking de meeste spelers van Grave en Venray al huiswaarts waren. Waarschijnlijk zagen ze de bui al hangen. Of wilden ze voor de bui binnen zijn…..

vervolg Cuijk 7

Maik Broekmeijer en Mitch Schampers de beste spelers van het toernooi

En hoe deden De Bokkeschieters het dit jaar? Och, niet slecht, al viel wel wat aan te merken op de prestaties tijdens de tweede speeldag in Boxmeer. Op eigen terrein een score van nog geen 47 procent, dat mag ‘aan de magere kant’ genoemd worden. Opvallend was ook dat slechts drie koppels (Leo Hutten/Henny Langen), Lies Schim/Carel Thijssen en Annie van Zwam/Annie Poelen) alle wedstrijden meespeelden. Bij alle andere duo’s moesten regelmatig wisselspelers ingezet worden.

vervolg Cuijk 6Voor de beste score bij de Bokkeschieters zorgden Leo Hutten en Henny Langen: 13 winstpartijen en een puntentotaal van 82.

 

 

 

vervolg Cuijk 5Een bijzondere score haalde Martien Fransen (rechts op de foto): niet ingeschreven voor het toernooi, maar als invaller wel alle speelronden van de partij. Het kon bijna geen toeval zijn, dat ook hij in de (troost)prijzen viel.

 

 

De volledige uitslag van het Vervolg-toernooi 2014 is elders op de website te vinden.