Fietsboulen

De boules onder de snelbinders, de banden vol lucht en een boterhammetje voor de inwendige mens in de fietstas. Zo trekken De Bokkeschieters er elk jaar op een zomerse zondag op uit om te fietsboulen. Op 22 augustus 1993 werd deze activiteit voor het eerst gehouden onder het motto ‘laat de boule de boel’. Sindsdien is het fietsboulen een vast evenement op de agenda.

fietsboulen2016l-016      fietsboulen2016l-040
2016: Jeu-de-boulen tussen de runderen of op een hobbelig zandpad

Fietsboulen, een heerlijk samenspel van een fietstocht door natuurschoon in de omgeving van Boxmeer en ontspannen jeu-de-boulen op de meest onvoorspelbare tussenstations. Een enkele keer kan dat een echte boule-baan zijn in een naburig dorp, maar meestal rollen de boules op een verlaten zandpad, een mooi plekje in de fraaie natuur of domweg op een stil stukje asfalt of op een hobbelig weggetje ergens tussen de landerijen. Het kan de pret niet drukken. Sterker nog: wat is er mooier dan sportief bezig zijn in de schoot van Moeder Natuur?

fietsboulen2016l-026Buitenlucht maakt hongerig. Dus is er bij het fietsboulen onderweg een appeltje voor de dorst en na afloop in het clublokaal een broodjes om de ergste honger te stillen.

fietsboulen2016l-002

Het fietsboulen voor 2018 zit er inmiddels weer op.

Voor een impressie van het fietsboulen zie onderstaande fotoalbums

Fietsboulen 2018,
Fietsboulen 2017
Fietsboulen 2016